Gebed is het allerbelangrijkste dat we kunnen doen in de strijd tegen abortus. Het heeft niets te maken heeft met onze leeftijd, met de straat op gaan of met wetten en regels.

Het gebed is het fundament van de hele pro-lifebeweging.

Als onze beweging niet gedragen wordt door uw en mijn gebed, zal ze nooit succes kunnen behalen. Bidden, bidden, bidden, is het belangrijkste dat we kunnen doen.

Ik geloof namelijk dat ons gebed het sterkste wapen is in de worsteling tegen de cultuur van de dood.

Hoevelen zijn er al niet tot inkeer gekomen omdat er mensen zijn zoals u en ik, die altijd zijn blijven bidden en nooit hebben opgegeven?

Regelmatig hoor en lees ik verhalen van mensen die hun abortusafspraak hebben afgezegd, soms zelfs nog toen ze al over de drempel waren. Op onverklaarbare wijze werd hun hart aangeraakt.

Ons gebed werkt iets uit in de geestelijke wereld.

Zoals bekeerde abortus-artsen veelal zeggen: een abortuskliniek is een fabriek van de dood. Het is het terrein van de duisternis. De enige manier waarop zulke mensen bereikt worden door de genade van God is door ons gebed.

Daarom wil ik samen met u een gebedsactie ondernemen. Een verenigd gebed waaraan u mee kunt doen vanuit uw huiskamer.

Wilt u met mij meebidden voor de ongeboren kinderen?

Zelf bid ik dagelijks een rozenhoedje voor pro-life intenties, en op de laatste dinsdag van de maand organiseer ik met een aantal betrokkenen uitstelling, aanbidding en gebed in een kerk.

Hoe veel krachtiger zou het niet zijn als hier vele mensen zich vanuit huis bij aan zouden sluiten!

We bidden voor de volgende intenties:

  • dat de levens van ongeboren kinderen gered mogen worden.
  • inkeer van moeders, vaders en abortuspersoneel.
  • bekering in de harten van politici en beleidsmakers
  • een kentering in de cultuur van de dood

Voel u niet bezwaard als u weinig tijd heeft, ook een enkel tientje van de rozenkrans telt mee!

Mijn idee is om een aankondiging te laten bijvoegen als bijsluiter bij het Katholiek Nieuwsblad, met bovenstaande uitleg over de kracht van het gebed, en een oproep aan mensen om mee te bidden.

Door een retourformulier kunnen betrokkenen zich dan meteen inschrijven met hun adres of e-mailadres om op de hoogte te blijven van het verdere verloop van de actie. U kunt zich ook op de website inschrijven, klik daarvoor hier.

Als de bijsluiter bij het KN goed verloopt en veel reacties oplevert, kunnen we de actie zelfs uitbreiden en op andere manieren verspreiden.

Wilt u deze actie financieel steunen? Klik dan hier.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname en uw gebed!