Week van het Leven 2021

Van 6-13 november 2021 vindt wederom
de Week van het Leven plaats.

Tijdens de Week van het Leven wordt er op nationale radio en TV aandacht gevraagd voor de beschermwaardigheid van het leven middels speciale campagne spotjes.

Tijdens deze week wordt door het hele land aandacht gevraagd voor en besteed aan de waardigheid van het leven.

In deze interactieve bijeenkomst wordt aan de hand van verschillende videofragmenten van Canadeese Pro-Life spreekster Stephanie Gray Connors aandacht besteed aan eerlijke en liefdevolle communicatie m.b.t. de waardigheid van het leven.

Van harte bij u aanbevolen!

Ontmoetingsdag 2021

Op donderdag 4 november 2021 vindt
de Pro-Life Ontmoetingsdag voor priesters en religieuzen plaats.

Bent u er ook bij?
Niet in de gelegenheid om fysiek aanwezig te zijn?

Het is ook mogelijk digitaal aan te sluiten bij
de lezing en Q&A van Fr. Weimann.

Klik op deze link en vul het formulier in om u aan te melden.

Meer informatie onder de flyer.

Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed over alle onderwerken rondom pro-life; de waardigheid van alle leven.
Hoe met alle verschillende onderwerpen die hieronder vallen (dus ook abortus, maar veel meer) om te gaan in eigen parochie/omgeving.

Ons doel is priesters en religieuzen bij elkaar te brengen voor ontmoeting, uitwisseling van ervaringen en informatie én u allen bekend te maken met de doelstelling van de Pater Koopman Stichting en Stichting Samen voor het Leven.

Om zo veel mogelijk priesters en religieuzen de gelegenheid te bieden aan de ontmoetingsdag deel te nemen én om directe aansluiting te bieden met de Week van het Leven (6-13 november 2021) (en het materiaal wat hiervoor ter beschikking zal worden gesteld voor gebruik in eigen parochie/omgeving) vindt de Pro-Life Ontmoetingsdag voor priesters en religieuzen plaats direct vòòr de week van het leven, namelijk op donderdag 4 november 2021.

Datum: donderdag 4 november 2021
Plaats: Pelgrimshuis Casa Nova, Heilig Landstichting (Nijmegen)
Programma: 11:00-14:00 (incl. warme lunch)
Virtuele deelname aan lezing + Q&A mogelijk (11:30-13:00)
Kosten: vrije gave welkom

Wij hopen u van harte op deze dag te verwelkomen en
nader met u kennis te maken.
Wij verzoeken u (o.a. i.v.m. het voorbereiden van de lunch) uw aanwezigheid kenbaar te maken middels
het invullen van het aanmeldformulier.

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail
met nadere informatie.

Het doorsturen van deze uitnodiging aan
mede-priesters/religieuzen wordt zeer gewaardeerd.

De Pater Koopman Stichting

De in 1973 door wijlen pater Jan Koopman s.s.s. opgerichte Stichting Recht Zonder Onderscheid gaat vanaf deze maand verder onder de naam: Pater Koopman Stichting. Ook zijn de werkzaamheden van de stichting uitgebreid. Het doel van de stichting was al vanaf de oprichting ‘de onschendbaarheid van de persoonlijke waardigheid -vanaf het moment van bevruchting tot aan de natuurlijke dood- terug te brengen in ieders bewustzijn’.

Juist ook in de huidige samenleving wil de Pater Koopman Stichting op liefdevolle en praktische wijze deze boodschap verkondigen én handvaten aandragen hoe hierover in gesprek gegaan kan worden.

De Nationale Gebedsdag voor het Leven in september (dit jaar op dinsdag 28 september 2021) vanaf dit jaar daarom een uitgebreider programma krijgt met o.a. een facultatief workshop programma.

Er naast de Nationale Gebedsdag ook Pro-Life ontmoetingsdagen specifiek voor Priesters en Religieuzen zullen worden georganiseerd (voor het eerst op woensdag 15 september 2021).

De Pater Koopman Stichting vanaf dit jaar –samen met de NPV, Schreeuw om Leven, SGP, ChristenUnie en de RMU- deel uitmaakt van het Kernteam van het inmiddels bekende initiatief de Week van het Leven (dit jaar gehouden van 6-13 november 2021).

Er ten behoeve van de Week van het Leven door de Pater Koopman Stichting materiaal wordt ontwikkeld dat ingezet kan worden in parochies, thuis etc. zodat de betrokkenheid bij de Week van het Leven kan groeien en we eensgezind en verbonden met onze protestantse medebroeders en zusters mogen opkomen voor het ongeboren leven.

De Pater Koopman stichting het werk van Pater Koopman verder zal voortzetten door het aanbieden van vernieuwd (gedrukt en digitaal) informatiemateriaal, het verzorgen van trainingen, cursussen, (informatie)bijeenkomsten etc. en samenwerkingen aan te gaan met andere organisaties welke zich inzetten voor eenzelfde doel. Hiermee wil de Pater Koopman Stichting concrete handvatten aandragen voor zowel zij die werkzaam zijn in het pastoraat alsook leken, om ook in hun eigen omgeving op vruchtbare wijze met mensen in gesprek te kunnen gaan.

De Pater Koopman Stichting Stichting Samen voor het Leven ondersteunt. Deze stichting biedt steun aan (zwangere) vrouwen die zich in een crisissituatie bevinden.

Abortus is een slag in het gelaat van een liefdevolle schepper.

Pater J. Koopman, S.S.S.
oktober 2022